Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jelmezek

2010.02.01

TÚRÓ RUDI: Egy régi lepedőre textilfestékkel vagy temperával fessük fel a mintát a túrórudi papírjáról (pöttyök, vonalkód, felirat stb. ). Ezt a gyerek köré tekerjük, mint egy törölközőt, majd biztosítótűvel megtűzzük.

Kép

SZAKÁCSszakcsn.gifOK: Ha gyermekünk társait is beszervezzük, öltözhet a csapat szakácsoknak és az anyukák által sütött farsangi fánkot kínálgathatják körbe. A ruha egyszerű fehér, esetleg köpeny-szerűség, kötény, fehér fejfedő. Biztosan nagy sikere lesz.

 

 

 

SPENÓT TÜKÖRTOJÁSSAL: Zöld ruha, rajta kartonból, vagy textilből a tükörtojás.

 

NAPRAFORGÓ: Sárga krepp papírból szoknyát készítünk, és a gyerekre sárga garbót adunk, amire szemet és mosolygó szájat rajzolunk filctollal. A gyerek fejére kartonból készítsünk egy virágot, középen egy lyukkal a fejnek (úgy adjuk rá, mint egy kalap).

 

TORTA: Kartonból nagy henger, kidíszítve, kis kalap a fejre és mehet is a torta a farsangi bálba.

 

 

ŐSEMBER: Egy termetesebb – lakkal lefújt – csont a gyerek hajába erősítve, testhez simuló harisnya és pulcsi, amin könnyű egy műszőrme darabkát vállon átvetve a derék körül megcsomózva átvetni. A lábon itt is balett papucs, vagy más semleges lábbeli. A kezében foghat bunkót, vagy akár egy régi babát is húzhat a hajánál fogva, mint prédát.

 

 

BUSZBÉRLET: Sötétkék kartonlap, aminek elejére ablakot vágunk, ott fog kikandikálni csemeténk feje. A kartont átfúrva a válla magasságában jobbról is és balról is egy-egy madzaggal erősítjük meg, így viheti a vállán a jelmezt. Ha van A/3-as fénymásolónk, akkor egy a/3-as lapra ránagyítjuk a rendes buszbérletet, ez körülbelül elegendő arányú lesz. Ha mégsem, akkor készítsünk két lapra nagyítást belőle. A továbbiakban másoljuk le a bérletünket!


 
 

 
Statisztika

Online: 2
Összes: 192426
Hónap: 1320
Nap: 46