Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Parafa virágok

2009.09.19
 

Hozzávalók:

 

- 2 db parafa dugó vagy vékony parafa lap

 

- 2 db hurkapálca

 

- 1 kisebb cserép

 

- zsenilia rúd

 

- ragasztó

 

- habszivacs, föld, kavicsok, vagy éppen ami kéznél van a cserépbe valónak

 

- szalag vagy raffia a cserép díszítéséhez

 

Elkészítés:

 

 

 

1. A parafadugókat vágjuk fel 7-7 karikára, vagy vágjunk a parafa lapból korongokat,aminek a széleit csiszolópapírral csiszoljuk át, majd ezekből 5-5 darabnak vágjuk le a szélét úgy, hogy ezeket a virág szirmainak össze tudjuk ragasztani. (tipp: ha nem marad meg csak a széleket összeillesztve, akkor egy papírdarabra is ragaszthatjuk őket, a hátulján nem fog látszódni) Ha ez megvan az elejére és a hátuljára ragasszuk fel a 2-2 megmaradt darabot. Ebből lesz a virág arca.

 

 

 

2. Vegyünk 1-1 hurkapálcát, késsel laposítsuk le az egyik felét, s szúrjuk be a virág szirmai és közepe közé. Ezek után a másik oldalon díszíthetjük a szirmokat tetszés szerint és megrajzolhatjuk a virág arcát.

 

 

 

3. A zseníliarudat 3 felé vágjuk, levél alakot formázunk belőlük, majd ráhajlítjuk őket a hurkapálcára, ebből lesz a virág levele. Az egész hurkapálcát is bevonhatjuk zseníliával.

 

 

 

4. Kész is vannak a kis virágjaink, már csak fogjuk a cserepet, megfelelő méretű habszivacsot vágunk bele, vagy megtöltjük földdel, vagy a kaviccsal. (én díszítésnek a tetejére egy kis műfüvet is tettem, amit az egyszerűség kedvéért kreppapírból is elkészíthetünk) Beleszúrjuk a virágokat, s kész is van a kis tünemény. A szalagból vagy a raffiából vágunk egy darabot, s a cserépre kötjük. Vázában is nagyon mutatós.

 

Kép


 

 

 
 

 
Statisztika

Online: 2
Összes: 221463
Hónap: 2579
Nap: 47