Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kellékek, eszközök

2009.08.24

A legismertebb gyöngyök:

-pónigyöngy

 

-kása, sokféle méret

 

-delica

 

-vágott szélű szalma

 

-szalma, sokféle méret

 

-akril

 

A gyöngyök felülete:

-átlátszó

 

-áttetsző

 

-telt színű

 

-fényes

 

-opálos vagy jeges

 

-gyöngyházfényű

 

-színes közepű

 

-szivárványos

 

-matt

 

-metál fényű

 

 

A tűk:

-A gyöngyfűző tűk foka keskeny és lapos, hogy a legapróbb  gyöngyön is átférjenek. A két leggyakrabban használt méret a 10-es és a 13-as.

 

Cérna vagy gyöngyfűző szál:

-A műszálas varrócérna alkalmas a gyöngyhímzéshez, de a többi gyöngyös technikához ideálisabb a speciális fűzőszál. A sokféle színben kapható Gral bőrvarró cérna erős, sima felületű műszálas cérna. A normál vastagságú (40-es) cérna jó mindenféle technikához. A damil vékony nejlonszál, jól használható karkötők és nyakláncok készítéséhez, de nem ad olyan szép esést az ékszernek mint a cérna.

 

Ékszeralkatrészek:

-Ha ékszert készítünk, a damilra vagy cérnára nyomjunk egy stoppert (szorítót) mielőtt a gyöngyöket felfűznénk. Mindig hagyjunk elegendő szálat mögötte, hogy a kapcsot könnyen felszerelhessük. A boltokban különböző stopperek, zárókapcsok, klipszek, fülbevalóalapok kaphatók.

 

Drótok:

-Akkor használunk drótokat a gyöngyözéshez, ha a felfűzött gyöngyöket megfelelő formára akarjuk hajlítani. A réz vagy alumínium, ezüst, arany vagy színes ékszerdrótok különböző vastagságban kaphatók.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 
Statisztika

Online: 2
Összes: 192426
Hónap: 1320
Nap: 46